Απίστευτο! Διασώθηκε σκύλος στην Τουρκία 23 ημέρες μετά τον σεισμό

You are currently viewing Απίστευτο! Διασώθηκε σκύλος στην Τουρκία 23 ημέρες μετά τον σεισμό
Είναι απίστευτο όμως παράλληλα είναι και αληθινό, ένας σκύλος διασώθηκε στην Τουρκία 23 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό ο οποίος κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Η συγκινητική ιστορία του σκύλου στην Τουρκία.

Είναι απίστευτο όμως παράλληλα είναι και αληθινό, ένας σκύλος διασώθηκε στην Τουρκία 23 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό ο οποίος κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Μέσα στη θλίψη και τον απέραντο πόνο υπάρχουν αυτές οι μικρές στιγμές οι οποίες προσφέρουν έστω μία ελπίδα για ζωή, μία νότα χαράς έστω και εφήμερης με τα όσα έχουν γίνει στην Τουρκία με τον σεισμό, αλλά και τώρα στη χώρα μας με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, οι διασώστες στην Τουρκία οι οποίοι ακόμη ψάχνουν για ζωή κάτω από τα χαλάσματα που άφησε ο Εγκέλαδος, βρήκαν έναν σκύλο ζωντανό. Παρά το γεγονός πως πέρασαν 23 ημέρες από τον σεισμό ο μικρός σκυλάκος κατάφερε να μείνει ζωντανός και οι διασώστες τον έβγαλαν ασφαλή κάτω από τα χαλάσματα.

Το τρομερό ήταν πως ο Άλεξ, όπως είναι το όνομα του σκύλου, είχε εγκλωβιστεί σε πλάκες τσιμέντου που είχαν σχηματίσει κάτι σαν λάκκο όταν κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε την 6η Φεβρουαρίου λίγο μετά τις 04:00 το πρωί, σύμφωνα με εικόνες από τη διάσωσή του, που μεταδόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Ο ιδιοκτήτης του, ο Μουράτ Αριτζί, ο οποίος τον άκουσε να γαυγίζει, ειδοποίησε ομάδα διασωστών που είχε σταλεί από τον δήμο του Ικονίου, στην κεντρική Τουρκία.

Τον Άλεξ ανέλαβε να φροντίσει ένωση προστασίας των ζώων (Haytap), η οποία θα τον εξετάσει προτού τον παραδώσει στον ιδιοκτήτη του.

Τα σωστικά συνεργεία διέσωσαν εκατοντάδες γάτες, σκύλους, πουλιά, κουνέλια ακόμη και αγελάδες και πρόβατα, που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια κτιρίων στη νότια Τουρκία.

Οι τελευταίοι επιζώντες του σεισμού, ένα ζευγάρι, είχαν βρεθεί στην Αντιόχεια στις 18 Φεβρουαρίου.

Έκτοτε οι έρευνες ανεστάλησαν επισήμως στις 9 από τις 11 επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό, με εξαίρεση τη Χατάι και την Καχραμανμαράς, όπου βρισκόταν το επίκεντρό του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ετοιμοπαράδοτα Προϊόντα!!!

Αφήστε μια απάντηση