Δημοφιλή διαδραστικά παιχνίδια για τον εμπλουτισμό τής καθημερινότητας των σκύλων και πως πραγματοποιούμε την εισαγωγή σε αυτά (Μέρος 3ο)

You are currently viewing Δημοφιλή διαδραστικά παιχνίδια για τον εμπλουτισμό τής καθημερινότητας των σκύλων και πως πραγματοποιούμε την εισαγωγή σε αυτά (Μέρος 3ο)
Pet Smelling Mat Football Field 42574

Αναρωτιέστε ποιος είναι ο λόγος που χρειάζεται να έχουμε στο σπίτι διαδραστικά παιχνίδια για σκύλους; Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες μελέτες σκύλοι που εισήχθησαν σε διαδραστικά παιχνίδια εμπλουτισμού σταδιακά είχαν ευχάριστες εμπειρίες, χαμηλότερη διέγερση, και λιγότερο άγχος και απογοήτευση.

Συχνά μέσα από τον εμπλουτισμό μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο ότι ένας σκύλος χρειάζεται να αναπτύξει τις δεξιότητες του και να ασχοληθεί με περισσότερα παιχνίδια.

Διαδραστικά παιχνίδια για σκύλους

Από την πλευρά μας όμως πρέπει να παρέμβουμε και να διδάξουμε στο σκύλο πως να χρησιμοποιεί ένα παιχνίδι, ώστε η εμπειρία να εξελιχθεί σε ευχάριστη διαφορετικά χάνουμε το νόημα να προσφέρουμε μια «εμπλουτιστική» εμπειρία.

Ο εμπλουτισμός είναι σημαντικός για όλους τους σκύλους, ανεξάρτητα από την ηλικία η τη φυλή τους. Οι σκύλοι που ικανοποιούν τις ανάγκες τους μέσω σωματικής και πνευματικής διέγερσης είναι συνολικά ποιο χαρούμενοι ποιο υγιείς και εκφράζουν λιγότερες ανησυχίες στη συμπεριφορά τους. Όπως όλες οι δραστηριότητες επίλυσης προβλημάτων, είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με αργό ρυθμό πριν αυξήσουμε τα κριτήρια επιλογής, διαφορετικά τα σκυλιά μας είναι πιθανό να μη διασκεδάζουν. Αυτή η διαδικασία επιλογής είναι σημαντική και για τα παιχνίδια για σκύλους.

Κρεβατάκια σε όλα τα μεγέθη μέχρι και 4XLarge

Πως επιλέγουμε τα ιδανικά παιχνίδια για σκύλους

Όταν δεν απολαμβάνουμε κάτι τείνουμε να το εγκαταλείπουμε, το ίδιο ισχύει και για τους σκύλους. Τα παιχνίδια εμπλουτισμού μπορούν να γίνουν εξαιρετικά αποτελεσματικά και χρήσιμα παρέχοντας στους σκύλους μας θετικές διεξόδους για τη μείωση του άγχους και την παροχή απασχόλησης στην καθημερινότητα τους.

Παρακάτω θα γνωρίσουμε μέσα από επιλεγμένες προτάσεις κάποια από αυτά.

Ας κάνουμε την αρχή από το Snuffle Mat

Τοποθετούμε το Snuffle Mat στο πάτωμα όταν ο σκύλος μας πηγαίνει προς τα εκεί για εξερεύνηση. Μπορούμε να τοποθετήσουμε μια λιχουδιά και μόλις ο σκύλος μας τη βρει τότε τον επαινούμε με χάδια.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μερικές φορές και σταδιακά προσθέτουμε περισσότερο φαγητό με τον ίδιο τρόπο.

Δείτε τη μεγάλη μας γκάμα σε λουριά και περιλαίμια

Μόλις ο σκύλος καταλάβει το παιχνίδι, μπορούμε να κρύβουμε μερικά κομμάτια τροφής στις πτυχές του υφάσματος ενώ παράλληλα τοποθετούμε μερικά και πάνω στην επιφάνεια, αυξάνοντας σταδιακά τη δυσκολία εύρεσης στο σκύλο.

Σημαντικό tip: Δεν αφήνουμε ποτέ το σκύλο χωρίς επίβλεψη με το Snuffle Mat γιατί μπορεί να υπάρξει κίνδυνος κατάποσης, ιδιαίτερα αν είναι μικρής ηλικίας.

Εκπαιδευτής σκύλων : Loco Kenzy

Δες εδώ όλα μας τα Παιχνίδια !

PuppyIsland 2220
PuppyIsland 2220

Αφήστε μια απάντηση