Δημοφιλή διαδραστικά παιχνίδια για τον εμπλουτισμό τής καθημερινότητας των σκύλων και πως πραγματοποιούμε την εισαγωγή σε αυτά.(Μέρος 1ο)

You are currently viewing Δημοφιλή διαδραστικά παιχνίδια για τον εμπλουτισμό τής καθημερινότητας των σκύλων και πως πραγματοποιούμε την εισαγωγή σε αυτά.(Μέρος 1ο)
Multifunctional Licking Puzzle Red/Blue+Blue 150X150X22Mm-4Pcs/Set 42581

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες μελέτες σκύλοι που εισήχθησαν σε διαδραστικά παιχνίδια εμπλουτισμού σταδιακά είχαν ευχάριστες εμπειρίες , χαμηλότερη διέγερση , και λιγότερο άγχος και απογοήτευση .

Συχνά μέσα από τον εμπλουτισμό μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο ότι ένας σκύλος χρειάζεται να αναπτύξει τις δεξιότητες του και να ασχοληθεί με περισσότερα παιχνίδια .

Δείτε όλα τα προϊόντα με ευεργετικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου στην υγεία του σκύλου

Από την πλευρά μας όμως πρέπει να παρέμβουμε και να διδάξουμε στο σκύλο πως να χρησιμοποιεί ένα παιχνίδι , ώστε η εμπειρία να εξελιχθεί σε ευχάριστη διαφορετικά χάνουμε το νόημα να προσφέρουμε μια ‘’εμπλουτιστική ‘’ εμπειρία .

Ο εμπλουτισμός είναι σημαντικός για όλους τους σκύλους , ανεξάρτητα από την ηλικία η την φυλή τους. Οι σκύλοι που ικανοποιούν τις ανάγκες τους μέσω σωματικής και πνευματικής διέγερσης είναι συνολικά ποιο χαρούμενοι ποιο υγιείς και εκφράζουν λιγότερες ανησυχίες για την συμπεριφορά τους . Όπως όλες οι δραστηριότητες επίλυσης προβλημάτων , είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με αργό ρυθμό πριν αυξήσουμε τα κριτήρια , διαφορετικά τα σκυλιά μας είναι πιθανό να μην διασκεδάζουν. Όταν δεν απολαμβάνουμε κάτι τείνουμε να το εγκαταλείπουμε.

PuppyIsland 2220
PuppyIsland 2220

Τα παιχνίδια εμπλουτισμού μπορούν να γίνουν εξαιρετικά αποτελεσματικά και χρήσιμα παρέχοντας στους σκύλους μας θετικές διεξόδους για την μείωση του άγχους και την παροχή απασχόλησης στην καθημερινότητα τους .

Κρεβατάκια σε όλα τα μεγέθη μέχρι και 4XLarge

Πως εισάγουμε το ‘’ Lickimat “ .

Τοποθετούμε το Lickimat στο πάτωμα μπροστά στο σκυλο μας έχουμε έτοιμη μια γρήγορη λιχουδιά ( κατά προτίμηση κάτι σε μορφή πάστας η λιωμένο τυρι ) .

Μόλις ο σκύλος εξερεύνηση / περιεργαστεί το χαλάκι προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα λιχουδιάς στο κέντρο του, καθώς ο σκύλος αρχίζει να γλείφει τον ενθαρρύνουμε φωνητικά.

Στην αρχή επαναλαμβάνουμε το ίδιο με λίγο φαγητό.

Δείτε τη μεγάλη μας γκάμα σε λουριά και περιλαίμια

Εάν ο σκύλος πάει να πάρει το χαλάκι βάζουμε στη μύτη του μια λιχουδιά και με τη μέθοδο της ανταλλαγής περνούμε με απαλό/ ήπιο τρόπο το χαλάκι και αντί αυτού του προσφέρουμε τη λιχουδιά.

Ενθαρρύνουμε πάντα τον σκύλο όταν γλείφει το χαλάκι.

Σταδιακά αυξάνουμε και απλώνουμε τις λιχουδιές σε όλο το χαλί.

Σε περίπτωση που ο σκύλος μας επιμένει να σηκώνει η να δαγκώνει το χαλάκι , με τη βοήθεια των λιχουδιών του το αφαιρούμε πάντα με ήπιο τρόπο μέσω ανταλλαγής με λιχουδιά και το ξανά τοποθετούμε στο πάτωμα .

Ενθαρρύνοντας τον πάντα όταν το γλείφει .

Tips . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρκετές τροφές σε μορφή κρέμας η πάστας που είναι ασφαλή για την υγεία του σκύλου μας . Π. Χ. Κρέμα τυριού , φυστικοβούτυρο , γιαούρτι . η και κρέας η ψάρι σε κρεμωδη μορφή . Καλή επιτυχία

Εκπαιδευτής σκύλων : Loco Kenzy

Δες εδώ όλα μας τα Παιχνίδια ! ! !

Αφήστε μια απάντηση