Ένα συνηθισμένο λάθος – Μη δένετε το σκύλο έξω από τα καταστήματα

You are currently viewing Ένα συνηθισμένο λάθος – Μη δένετε το σκύλο έξω από τα καταστήματα

Όλοι μας το έχουμε κάνει αυτό, να πάρουμε τον σκύλο μαζί μας στα ψώνια και να τον δέσουμε έξω από ένα κατάστημα για να μην τον πάρουμε μαζί στο εσωτερικό του μαγαζιού, καθώς στα περισσότερα δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ζωάκια.

Μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα να πάρετε μαζί το κατοικίδιο σας, να κάνει και τη βόλτα του, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Είναι καλύτερα να αφήσουμε το σκυλάκι μας στο σπίτι όση ώρα κάνουμε τα ψώνια μας. Καταρχήν είναι οικείος ο χώρος και δεν θα νιώσει ανασφάλεια όπως έξω από ένα κατάστημα όπου το πιο πιθανό είναι να στρεσαριστεί καθώς δεν θα βλέπει και θα νιώθει ότι το εγκαταλείψατε.

Μπορεί να δείτε έναν σκύλο να γίνεται επιθετικός, είναι από το άγχος του

Επιπλέον  λόγω του στρες μπορεί να γίνουν επιθετικά και να δαγκώσουν κάποιον που μπορεί να θεωρήσει καλή ιδέα να το χαϊδέψει. Τότε σίγουρα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε επιπρόσθετα προβλήματα.

Υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να κλέψουν το κατοικίδιο σας. Αν είναι μεγάλο σε μέγεθος ίσως φοβηθούν να το πλησιάσουν . Ένα μικρό όμως και χαριτωμένο σκυλάκι και μάλιστα δεμένο είναι πολύ εύκολη «λεία».

Ένα δεμένο σκυλάκι είναι παρά πολύ πιθανό να θέλει να λυθεί. Στην προσπάθεια του βέβαια αυτή συνήθως το λουρί μπλέκεται και μπορεί να τυλιχτεί γύρω από το λαιμό του και να κινδυνέψει με πνιγμό.

Εκτός αυτού ένα δεμένο σκυλάκι μπορεί να δεχθεί επίθεση από κάποιο άλλο μεγαλύτερο σκύλο και να βρεθεί σε αδύναμη θέση καθώς τα περιθώρια θα αντιδράσεων του θα είναι πολύ μικρά.

Αν τώρα καταφέρει να λυθεί, δύο πράγματα θα συμβούν. Ή θα χαθεί καθώς θα σας ψάχνει ή θα εισβάλλει στο κατάστημα που μπήκατε με τους υπαλλήλους να τρέχουν πίσω του προσπαθώντας να το πιάσουν.

Αν δεν μπορείτε να το αφήσετε στο σπίτι, φροντίστε να έχετε οπτική επαφή μαζί του όση ώρα είστε στο κατάστημα, ώστε ούτε να σας το κλέψουν αλλά για να είναι και αυτό πιο ήρεμο. Επίσης δέστε το σωστά, για μην μπορεί να λυθεί.

Θα χαρεί ιδιαίτερα αν όταν επιστρέψετε, το ανταμείψετε για την υπομονή που έδειξε, με την αγαπημένη του λιχουδιά.

Αφήστε μια απάντηση