Επτά τρόποι που ο σκύλος εκφράζει την αγάπη του

You are currently viewing Επτά τρόποι που ο σκύλος εκφράζει την αγάπη του
Ο σκύλος θέλει αγάπη

Αγαπάτε τον σκύλο σας και του το δείχνετε φροντίζοντας το,  αλλά και με χάδια και αγκαλιές.

Οι ειδικοί, που ασχολούνται με τη συμπεριφορά των σκύλων, εντόπισαν κάποιους τρόπους με τους οποίους το κατοικίδιο μας εκφράζει την αγάπη του και… ίσως δεν έγινε αντιληπτό από εσάς.

Όταν ο σκύλος φέρνει το αγαπημένο του σαλιωμένο παιχνίδι, δεν είναι μια απλή πρόσκληση για παιχνίδι. Είναι ένας τρόπος να δείξει πόσο πολύ σας αγαπάει, αφού δεν διστάζει να μοιραστεί το αγαπημένο του παιχνίδι.

Αν όταν φεύγετε για δουλειά δεν κάνει καν το κόπο να σηκώσει το κεφάλι τους δεν είναι γιατί αδιαφορεί που φεύγετε. Το αντίθετο μάλιστα. Στην πραγματικότητα το σκυλάκι σας είναι πολύ συναισθηματικό και λυπάται που φεύγετε από το σπίτι. Τα ανασφαλή σκυλάκια μπορεί να κλάψουν, να γαβγίσουν ή χτυπάνε την πόρτα. Τα σκυλιά που παραμένουν ψύχραιμα είναι σίγουρα για το δεσμό που μοιράζεστε και ξέρουν ότι θα επιστρέψετε σύντομα.

Σε αντίθεση με την ψυχρή, απόμακρη συμπεριφορά κατά την αποχώρηση σας, το κουτάβι σας είναι τόσο τρελό για σας όταν γυρίζετε σπίτι σαν να είναι ακριβώς το καλύτερο πράγμα που του συμβαίνει. Τρέχοντας τριγύρω, προφέροντας σας πολλά φιλιά σημαίνει ότι ο σκύλος σας, σας λατρεύει!

Αν χασμουριέστε και το σκυλάκι σας κάνει το ίδιο, είναι ένα σημάδι πως ο τετράποδος φίλος μας είναι σε αρμονία με τις διαθέσεις και τα συναισθήματα μας. Με βάση τα στοιχεία μιας μελέτης, το φαινόμενο του μεταδοτικού είναι ένα σημάδι της ενσυναίσθησης μεταξύ των ανθρώπων αλλά το ίδιο ισχύει και για τα σκυλιά.

Πολλές φορές την ώρα που του μιλάτε εκείνο κάθεται και σας κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια με λατρεία. Ε, είναι απλό. Σας αγκαλιάζει με το βλέμμα του !

Τα σκυλιά έχουν στην πραγματικότητα πολύ πιο σύνθετες εκφράσεις προσώπου από τον μέσο άνθρωπο. Μια πρόσφατη ιαπωνική μελέτη, έβαλε αγνώστους, αλλά και τους ιδιοκτήτες να χαιρετήσουν διάφορους σκύλους. Όταν τα σκυλιά έβλεπαν τους ιδιοκτήτες τους, αμέσως σήκωναν τα φρύδια τους, ειδικά το αριστερό. Έδειξαν πολύ λιγότερη δραστηριότητα στο πρόσωπο τους βλέποντας τους ξένους.

Ο σκύλος σας λέει, μέσα από τις πράξεις του (ή την έλλειψη αυτών), ότι από όλα τα μέρη του σπιτιού, θέλει να ξεκουραστεί όσο πιο κοντά σε σας είναι δυνατόν. Αυτό είναι ένα τεράστιο σύμβολο της πίστης, επειδή ο σκύλος σας μένει κοντά στην αγέλη του – ΕΣΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση