Η φύση αποδεικνύει την κομψότητα της στο σχεδιασμό των σκύλων μας

You are currently viewing Η φύση αποδεικνύει την κομψότητα της στο σχεδιασμό των σκύλων μας
Η φύση αποδεικνύει την κομψότητα της στο σχεδιασμό των σκύλων μας

Έχετε παρατηρήσει ποτέ αυτές τις σχισμές στα πλάγια της μύτης ενός σκύλου;

Γιατί τα έχουν τα σκυλιά;
Για άλλη μια φορά, η φύση αποδεικνύει την κομψότητα της στο σχεδιασμό των σκύλων μας.

Όταν εμείς οι άνθρωποι εισπνέουμε και εκπνέουμε, ο αέρας έρχεται με τον ίδιο τρόπο που βγαίνει έξω. Οποιεσδήποτε μυρωδιές εισέρχονται από το στόμα μας εξαναγκάζονται να βγαίνουν καθώς εκπνέουμε, εάν εκπνέουμε έξω από το στόμα μας.
Όταν ένας σκύλος εκπνέει από τη μύτη του, ωστόσο, ο εκπνεόμενος αέρας απελευθερώνεται μέσω αυτών των σχισμών και στο πλάι, έτσι ώστε ο ωραίος, δύσοσμος αέρας που εισέρχεται στα ρουθούνια του σκύλου να μην αραιώνεται με τον εξερχόμενο αέρα.

Με άλλα λόγια, οι σχισμές επιτρέπουν στον σκύλο να αποφύγει να μυρίσει αυτό που μόλις εξέπνευσε.

Δείτε όλα τα προϊόντα με ευεργετικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου στην υγεία του σκύλου


Οι σχισμές βοηθούν τον σκύλο να συγκρατεί τα αρωματικά σωματίδια στα ρουθούνια, ακόμη και όταν ο εκπνεόμενος αέρας που διοχετεύει τις σχισμές δημιουργεί μια στροβιλιζόμενη αναταραχή του αέρα που επιτρέπει σε ενδιαφέρουσες οσμές να εισπνέονται απευθείας στο κέντρο κάθε ρουθούνι.

Κρεβατάκια σε όλα τα μεγέθη μέχρι και 4XLarge

Δεδομένου ότι τα σκυλιά αναπνέουν γρηγορότερα όταν προσπαθούν να μυρίσουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά, διευρύνουν τα ρουθούνια τους για να τραβήξουν περισσότερο αέρα, γεγονός που καθιστά δυνατό σε έναν σκύλο που ψάχνει για μυρωδιές να έχει μια σταθερή ροή αέρα για έως και 40 δευτερόλεπτα, ίσως και περισσότερο.
Οι σχισμές επιτρέπουν επίσης στους σκύλους να κουνούν κάθε ρουθούνι ανεξάρτητα, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουν σε ποιο ρουθούνι μπήκε μια μυρωδιά.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας σκύλος μπορεί να εντοπίσει από πού προέρχεται μια μυρωδιά και γιατί ένας σκύλος που ψάχνει για μυρωδιές στο έδαφος θα υφαίνει πέρα ​​δώθε καθώς ακολουθεί ένα ίχνος.

Δείτε όλα τα προϊόντα με ευεργετικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου στην υγεία του σκύλου


Όλοι γνωρίζουμε τις υπέροχες μυρωδιές ικανότητες των σκύλων, αλλά ας χρησιμοποιήσουμε μια αναλογία μεταξύ της μυρωδιάς και της όρασης για να το θέσουμε πραγματικά σε προοπτική: Αν τα μάτια μας ήταν η μύτη μας, αυτό που μπορούμε ως άνθρωποι να δούμε στο ένα τρίτο του μιλίου, ο σκύλος μας μπορεί να δει περισσότερα από 3.000 μίλια μακριά και εξακολουθείτε να βλέπετε επίσης.

Εκπαιδευτής σκύλων : Loco Kenzy

Αφήστε μια απάντηση