Να θυμάστε πάντα να χαιρετάτε το σκύλο σας πριν φύγετε από το σπίτι

You are currently viewing Να θυμάστε πάντα να χαιρετάτε το σκύλο σας πριν φύγετε από το σπίτι

Είναι αυτές οι φορές που ο σκύλος σας δείχνει τα σημάδια ότι κάτι θέλει και εσείς θα πρέπει να καταλάβετε τι είναι αυτό από το βλέμμα του και μόνο!

Πόσες φορές πηγαίνετε να φύγετε από το σπίτι και να αφήσετε μόνο του τον σκύλο, είτε γιατί πρέπει να πάτε στη δουλειά ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Τη στιγμή που είστε στην πόρτα της εξόδου αν όχι πάντα τότε τις περισσότερες φορές, θα δείτε το σκύλο σας να κάθεται λίγο πιο πίσω και να σας κοιτάει υπομονετικά.

Κάποιοι μπορεί να μεταφράσουν αυτό το βλέμμα ως ότι περιμένει πως και πως και να φύγετε από το σπίτι και να κάνει τις γνωστές του αταξίες, θα μπορούσε να ισχύει αυτό αν κρίνει κανείς από την κατάσταση που έχει βρει κάποιες φορές το σπίτι του όταν επιστρέφει, όμως δεν είναι αυτός ο λόγος. Ο σκύλος σας κοιτάει εσάς που φεύγετε από το σπίτι και στεναχωριέται.

Τα σκυλιά γενικότερα έχουν έντονη την αίσθηση της εγκατάλειψης και αν μιλάμε για σκυλιά τα οποία πολλοί από εσάς ή τις φιλοζωϊκές τα έχουν μαζέψει από το δρόμο όπου ήταν εγκαταλελειμένα, είναι σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό η αίσθηση αυτή.

Η λύση για το καταθλιπτικό βλέμμα που έχει ο σκύλος

Υπάρχει λύση όμως για να κάνετε τον σκύλο σας να αισθανθεί καλύτερα τη στιγμή που εσείς φεύγετε από το σπίτι, ποια είναι αυτή;

Η απάντηση είναι αρκετά απλή, λέτε ένα απλό «γειά» στο σκυλί και το χαϊδεύετε ή φιλάτε παράλληλα ό,τι προτιμά να κάνει κάποιος στον σκύλο του. Μία τόσο απλή κίνηση κάνει τον μικρό μας φίλο να αισθανθεί οικεία μόνος μέσα στο σπίτι και να αρχίσει και πάλι να κουνάει την ουρά του από χαρά, έστω και αν εσείς λείψετε για κάποιες ώρες από την οικεία.

Αφήστε μια απάντηση