Οι σκύλοι θα «μυρίζουν» από μακριά τον Covid-19!

You are currently viewing Οι σκύλοι θα «μυρίζουν» από μακριά τον Covid-19!
Οι σκύλοι θα «μυρίζουν» από μακριά τον Covid-19!

Στην τελική φάση της «πραγματικής ζωής» έφτασε μία δοκιμή για εκπαίδευση σκύλων ώστε να «ανιχνεύουν» την Covid-19.

Οι σκύλοι θα «μυρίζουν» από μακριά τον Covid-19!
Οι σκύλοι θα «μυρίζουν» από μακριά τον Covid-19!

Έξι σκύλοι εκπαιδεύονται με τη φιλανθρωπική οργάνωση Medical Detection Dogs (MDD) στο Μίλτον Κέινς της Αγγλίας.

Τα αποτελέσματα μιας πρώτης φάσης, που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Travel Medicine, έδειξαν ότι ο ιός έχει μια μοναδική μυρωδιά που μπορούν να ανιχνεύσουν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Οι ερευνητές απευθύνουν έκκληση σε όποιον υποψιάζεται ότι έχει τον ιό – ή έχει βρεθεί θετικός – να προσέλθει.

Στο τελικό στάδιο, οι εκπαιδευτές θα ζητήσουν από τους σκύλους να ξεχωρίσουν όσους είναι θετικοί στην Covid-19 από εκείνους που είναι αρνητικοί υπό αυστηρά τυφλές συνθήκες – που σημαίνει ότι ούτε οι εκπαιδευτές των σκύλων δεν γνωρίζουν ποιος έχει τον ιό.

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται σκύλοι για την παθητική ανίχνευση ασθενειών.

Στην πρώτη φάση, πάνω από 3.750 άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο δώρισαν δείγματα μυρωδιών, φορώντας κάλτσες, μάσκες προσώπου και μπλούζες, που επεξεργάστηκε η ερευνητική ομάδα και χρησιμοποίησε για την εκπαίδευση και τη δοκιμή των σκύλων.

Οι σκύλοι θα «μυρίζουν» από μακριά τον Covid-19!
Οι σκύλοι θα «μυρίζουν» από μακριά τον Covid-19!

Μια «επίλεκτη ομάδα» σκύλων πραγματοποίησε διπλές τυφλές δοκιμές, εντοπίζοντας σωστά την οσμή σε ποσοστό άνω του 94% των περιπτώσεων.

«Με τη συμμετοχή σας στη μελέτη μας θα μας βοηθήσετε να δοκιμάσουμε πόσο ακριβείς είναι οι καταπληκτικοί μας σκύλοι ανίχνευσης του Covid-19 στο να μυρίζουν τον ιό στους ανθρώπους», δήλωσε η Claire Guest, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Κρεβατάκια σε όλα τα μεγέθη μέχρι και 4XLarge

«Έχουμε ήδη αποδείξει ότι μπορούν να τον ανιχνεύσουν σε δείγματα στην αίθουσα εκπαίδευσης σε πολύ υψηλά επίπεδα ακρίβειας και πρέπει να δείξουμε πόσο αποτελεσματικά θα μπορούσαν να είναι σε πραγματικές συνθήκες. Εάν η προσέγγιση αυτή είναι επιτυχής, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταχεία ανίχνευση άλλων ασθενειών στο μέλλον», πρόσθεσε.

Τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα να κάθονται ή να στέκονται σε ετοιμότητα, για να υποδεικνύουν εάν εντοπίζουν τον ιό.

Οι ερευνητές θέλουν να δοκιμάσουν τα σκυλιά σε ένα μεγάλο σύνολο δειγμάτων και να εξασφαλίσουν “«το πιο αξιόπιστο σύνολο αποτελεσμάτων αυτής της κορυφαίας παγκοσμίως μελέτης».

Δείτε τη μεγάλη μας γκάμα σε λουριά και περιλαίμια

Το τεστ είναι «γρήγορο, αξιόπιστο και μη επεμβατικό και θα επιτρέψει την έγκαιρη αυτοαπομόνωση για την πρόληψη της περαιτέρω μετάδοσης», δήλωσε η φιλανθρωπική οργάνωση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι «ένας σκύλος μπορεί να εξετάσει έως και 250 άτομα σε μία ώρα».

Δείτε όλα τα προϊόντα μας

Αφήστε μια απάντηση