Πήραν κατοικίδια ζώα στην καραντίνα και τώρα ψάχνουν να τα δώσουν!

You are currently viewing Πήραν κατοικίδια ζώα στην καραντίνα και τώρα ψάχνουν να τα δώσουν!

Τραγικά μεγάλο είναι το ποσοστό των ανθρώπων οι οποίοι πήραν κατοικίδια ζώα στην αρχή του κορονοϊού, όποτε και υπήρξε καθολικό λοκντάουν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και τώρα ψάχνουν να τα διώξουν από το σπίτι!

Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικά 3.2 εκατομμύρια νοικοκυριά απέκτησαν κατοικίδιο από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται να δώσουν τους σκύλους  τους για υιοθεσία από τότε που άρθηκαν τα μέτρα περιορισμού λόγω πανδημίας.

Σύμφωνα με την Dogs Trust, βρετανική φιλοζωική οργάνωση, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε αύξηση κατά 35% σε τηλεφωνήματα σχετικά με την εγκατάλειψη σκύλων. 

Όπως σημειώνει η οργάνωση, ο κόσμος έχει αρχίσει να επανεξετάζει την ιδιοκτησία ενός σκύλου από τότε που άλλαξαν οι συνθήκες μετά το lockdown.

Υπερδιπλασιάστηκαν οι τιμές των σκυλιών και στα κατοικίδια ζώα!

Οι πωλήσεις κατοικιδίων στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτοξεύτηκαν από τότε που ξέσπασε η πανδημία, όταν ο κόσμος περνούσε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Οι τιμές των κουταβιών υπερδιπλασιάστηκαν στη διάρκεια του lockdown, με τους σκύλους να φτάνουν σε κόστος μέχρι και 1.900 λίρες.

Η Dogs Trust είπε ότι παρατήρησε σημαντική αύξηση στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων που εξέταζαν την υιοθεσία μετά την ανακοίνωση πως αίρονται τα περισσότερα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αγγλία, στις 19 Ιουλίου. 

Όπως εξήγησε, η κίνηση στις σελίδες «giving up your dog» [σ.σ. παραδίνοντας τον σκύλο σου] στο σάιτ αυξήθηκαν πάνω από 180% τον Ιούλιο συγκριτικά με προ πανδημίας επισκεψιμότητα, τον Φεβρουάριο του 2020.

Επίσης παρατηρήθηκε αύξηση 100% στην κίνηση τον Ιούλιο σε σχέση με εκείνη έξι μήνες νωρίτερα, τον Φεβρουάριο. 

Ο Owen Sharp, επικεφαλής της Dogs Trust, είπε: «Μετά το μπαμ για κατοικίδια στη διάρκεια της πανδημίας, όπου εκατομμύρια από εμάς απολαύσαμε την συντροφιά ενός σκύλου, τα σημερινά νούμερα δυστυχώς μας εξέπληξαν δυσάρεστα. Με τις συνθήκες ζωής να αλλάζουν, τα κουτάβια να γίνονται άτακτοι “έφηβοι” και τη χώρα να ξεκλειδώνει, πολλοί ιδιοκτήτες αναγκάζονται να επανεξετάσουν τον χώρο στη ζωή τους για ένα κατοικίδιο».

Η Dogs Trust ανέφερε πως αναμένει να δει αύξηση στον αριθμό σκύλων που θα λάβει στους επόμενους μήνες, κάνοντας λόγο για «επικείμενη κρίση». 

Νωρίτερα φέτος, η Pet Food Manufacturers’ Association είπε ότι συνολικά 3.2 εκατομμύρια νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο απέκτησαν κατοικίδιο από τότε που ξέσπασε η πανδημία. 

Οι νέοι ηγούνται της συγκεκριμένης μόδας, όπως ανέφερε, με περισσότερους από τους μισούς νέους ιδιοκτήτες να είναι ηλικίας 16 ως 34 ετών. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 34 εκατομμύρια κατοικίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανάμεσά τους 12 εκατομμύρια σκύλοι, πρόσθεσε. 

Η RSPCA έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα πως το μπαμ στα κατοικίδια θα εξελιχθεί σε «κρίση» για όλα αυτά τα ζώα όταν οι ιδιοκτήτες τους επιστρέψουν στην εργασία τους και δεν μπορούν πλέον να τους δίνουν τόση προσοχή. 

Με πληροφορίες από BBC

Αφήστε μια απάντηση