Τα ζώα έχουν ιδιότητες οι οποίες θα σας εντυπωσιάσουν

You are currently viewing Τα ζώα έχουν ιδιότητες οι οποίες θα σας εντυπωσιάσουν
poies-paraxenes-idiotites-ton-zoon-den-gnorizete-kai-tha-sas-entyposiasoun

Το ζωικό βασίλειο είναι γεμάτο εκπλήξεις! Πολλά ζώα έχουν ικανότητες που δεν φαντάζεστε και άλλα διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Συγκεντρώσαμε κάποιες πληροφορίες που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

Γνωρίζατε πως κάθε γάτα και σκύλος έχουν μοναδικό αποτύπωμα μύτης; Είναι κάτι αντίστοιχο με τα ανθρώπινα δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι κοινό για τα δύο αυτά ζωάκια. Μια από τις διαφορές τους που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι γάτες μπορούν να βγάλουν 100 φωνητικούς ήχους, ενώ τα σκυλιά μόνο 10.

Αναλυτικά οι ιδιότητες που έχουν τα ζώα!

Τα μάτια των αλόγων έχουν διάμετρο 5cm περίπου και έχουν όραση σχεδόν 360ο (με “τυφλά σημεία” μόνο ακριβώς μπροστά τους και πίσω τους). Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι χρησιμοποιούν κάθε μάτι ξεχωριστά… άρα κάθε μάτι μπορεί να δει και να επεξεργαστεί διαφορετικές εικόνες, ταυτόχρονα!

Εάν πιστεύετε ότι ένας οκτάωρος ύπνος είναι αρκετός, σκέφτεστε με γνώμονα όσα προτείνουν οι ειδικοί, για έναν ενήλικα. Για ένα σαλιγκάρι αυτός ο ύπνος δεν αρκεί. Γιατί τα σαλιγκάρια μπορουν να κοιμηθούν ως 3 χρόνια!

Μπορεί το σκαθάρι Scarabaeidae να είναι μικρό σε μέγεθος, όμως είναι το πιο δυνατό ζώο στις τροπικές ζώνες αφού μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του.

Η στρουθοκάμηλος συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά που την κάνουν ιδιαίτερη περίπτωση. Καταρχήν είναι πολύ γρήγορη. Το ξέρετε ότι μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα ακόμη και από το άλογο; Εντάξει δεν είναι τόσο εντυπωσιακό στοιχείο. Διαβάστε όμως κι αυτό. Ο εγκέφαλος της είναι μικρότερος από το μάτι της !

Αν μέχρι τώρα πιστεύατε ότι αυτό που κάνει μια καμηλοπάρδαλη να ξεχωρίζει είναι μόνο το ύψος κάνετε μεγάλο λάθος. Η καμηλοπάρδαλη είναι το μοναδικό ζώο που δεν διαθέτει φωνητικές χορδές ! Το κεφάλι της δε, είναι τόσο δυνατό που μπορεί να αποκεφαλίσει ένα λιοντάρι…

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ελέφαντα είναι  προβοσκίδα του. Και αυτό όχι μόνο γιατί έχει 40.000 μυς, αλλά και γιατί μπορεί να μυρίσει το νερό έως και τρία μίλια μακριά. Επίσης είναι ένα από τρία θηλαστικά του πλανήτη μας που έχουν εμμηνόπαυση. Τα άλλα δύο είναι οι φάλαινες και οι άνθρωποι.

Οι ιππόκαμπο είναι από τα λίγα μονογαμικά ζώα του πλανήτη μας. Είναι όμως το μοναδικό που γεννάει το αρσενικό. Μάλιστα όταν κολυμπούν μαζί με τα μικρά τους τα κρατούν από τις ουρές τους. Παρά το μέγεθος τους έχουν μεγάλη όρεξη. Οι ειδικοί υπολογίζουν πως τρώνε τουλάχιστον 3.000 γαρίδες άλμης την ημέρα! Τα στρείδια πάλι, μπορούν να αλλάξουν φύλο! Ανάλογα με την περίοδο ζευγαρώματος μπορούν να γίνουν είτε αρσενικά είτε θηλυκά!

Το χταπόδι είναι γεμάτο εκπλήξεις. Είναι τυφλό, έχει τρεις καρδιές και μπορεί να στριμωχτεί (αν χρειαστεί) σε μια τρύπα παίρνοντας το σχήμα ενός νομίσματος των δέκα λεπτών (ένα ενήλικο χταπόδι)! Το θηλυκό χταπόδι από την άλλη, μπορεί να  μένει νηστικό για 2-3 μήνες (Μάιο – Ιούλιο), δηλαδή κατά την περίοδο που φυλάει τα αυγά του. Μάλιστα επειδή δεν μπορεί να απομακρυνθεί από αυτά, μερικές φορές θρέφεται με μικρά κομμάτια από τα ίδια του τα πλοκάμια!

Η Μέδουσα αξίζει το σεβασμό μας, τουλάχιστον λόγω ηλικίας. Υπάρχει στον πλανήτη για πάνω από 650 εκατομμύρια χρόνια. Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι το σώμα της μέδουσας αποτελείται κατά 95% από νερό. Όσο για τα πλοκάμια της μεγαλύτερης μέδουσας… μπορούν να φτάσουν σε μήκος μισό γήπεδο ποδοσφαίρου.

Αφήστε μια απάντηση