Πώς θα κρατήσετε τον σκύλο σας δροσερό αυτό το καλοκαίρι

You are currently viewing Πώς θα κρατήσετε τον σκύλο σας δροσερό αυτό το καλοκαίρι

Η ζέστη γίνεται ολοένα και πιο έντονη κάνοντας αισθητή την παρουσία της τόσο στο σκύλο μας όσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι μας.

Είναι αλήθεια ότι τα κατοικίδια μας έχουν υψηλότερη βασική θερμοκρασία σώματος από μας γι’αυτό και αντιλαμβάνονται τη ζέστη με πολύ πιο…έντονο τρόπο! Λαχάνιασμα, έντονη αναπνοή αλλά και έντονη σιελόρροια είναι μόνο μερικές από τις αντιδράσεις τους καθώς η ζέστη γίνεται όλο και πιο έντονη!

Πως να κρατήσετε τον σκύλο σε καλή θερμοκρασία

Παρακάτω μία λίστα με τρόπους ώστε να κρατάτε δροσερά τα σκυλάκια σας τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού προκειμένου να μη δυσφορούν στην απότομη άνοδο της θερμοκρασίας.

1) Κρατάμε πάντα το χώρο μας δροσερό. Είτε με ανεμιστήρα , είτε με κλιματιστικό-σε λογική θερμοκρασία και όχι σε …πολικό ψύχος εννοείται- το εσωτερικό του σπιτιού σας γίνεται πιο δροσερό και έτσι επιτρέπει στο σκύλο σας να περιφέρεται άνετα. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε φαινόμενα φτερνίσματος ή ξηρής μύτης τότε μπορεί να έχετε πολύ χαμηλά τη θερμοκρασία και θα πρέπει να τη ρυθμίσετε εκ νέου.

Δείτε τη μεγάλη μας γκάμα σε λουριά και περιλαίμια

2) Ειδικά στρωματάκια που προσφέρουν δροσιά. Πρόκειται  πρακτικά για στρώματα που δε χρειάζονται ρεύμα ή ψυγείο και είναι ικανά να κρατούν το σώμα του σκύλου σας δροσερό μέχρι και για 8 συνεχόμενες ώρες! Χρησιμοποιήστε τα τόσο μέσα στο σπίτι για ύπνο όσο και στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο αλλά και στην παραλία.

3) Παιχνίδια δροσιάς! Πρόκειται για παιχνιδάκια που είτε περιέχουν ήδη ειδικό υγρό είτε τα γεμίζετε με νερό και τα παγώνετε στην κατάψυξη! Έπειτα τα δίνετε στο σκύλο σας ώστε παίζοντας να δροσίζεται παράλληλα. Κατάλληλα τόσο για εντός όσο και για εκτός σπιτιού

4) Ο καλύτερος σύμμαχος όλο το καλοκαίρι είναι το …χέρι σας! Εάν την ώρα που είναι να βγείτε για περίπατο ακουμπήσετε την παλάμη σας στο δρόμο για 5 δευτερόλεπτα και το έδαφος είναι πολύ καυτό για το χέρι σας θα είναι το ίδιο και για τα πέλματα του σκύλου σας! Προσέξτε τις ώρες και τα μέρη περιπάτου λοιπόν. ΟΙ καλύτερες ώρες για τον περίπατο το καλοκαιράκι είναι είτε νωρίς το πρωί (πρίν από τις 9π.μ.) είτε αργά το βράδυ (μετά τις 8μ.μ). Επίσης προτιμήστε η βόλτα να γίνεται κυρίως σε χώμα , σε γρασίδι και μακρυά από τσιμέντο καθώς το συγκεκριμένο υλικό απορροφά και εκπέμπει θερμότητα για πολλές ώρες.

Κρεβατάκια σε όλα τα μεγέθη μέχρι και 4XLarge

5) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητο να κουρέψετε το σκύλο σας. Ίσα ίσα που υπάρχουν φυλές που παρόλο που είναι μακρύτριχες ο μανδύας τους λειτουργεί θερμοπροστατευτικά. Συμβουλευτείτε απαραιτήτως groomer ώστε να σας υποδείξει τo κούρεμα ταιριάζει  και αν χρειάζεται στο σκύλο σας για την εποχή και μη βιαστείτε να ζητήσετε το κούρεμα με την “ψιλή” καθώς ενδέχεται να κάνετε μεγάλη ζημιά στη θερμομόνωση του σκύλου σας και να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα!
 

Από τη Γαρυφάλου Αντωνία, Pet Care & Nutrition Consultant www.pet-astero.gr.

Αφήστε μια απάντηση