Σε αυτά πρέπει να λέμε «όχι» στον σκύλο και τη γάτα μας

You are currently viewing Σε αυτά πρέπει να λέμε «όχι» στον σκύλο και τη γάτα μας
Σε αυτά πρέπει να λέμε «όχι» στον σκύλο και τη γάτα μας

Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι επιτρέπεται να δίνουμε στα ζώα να τρώνε…

Δεν είναι λίγες οι φορές που δίνουμε στον σκύλο μας ή στη γάτα μας τροφές οι οποίες δεν επιτρέπονται αλλά επί της ουσίας αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το γνωρίζουμε.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι απαγορευμένες τροφές για τα αγαπημένα μας ζώα.

Κρεβατάκια σε όλα τα μεγέθη μέχρι και 4XLarge

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να γνωρίζουμε πως απαγορεύεται να δίνουμε στο σκυλί μας ή τη γάτα μας ανθρώπινα φάρμακα ή φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως πολυβιταμίνες ή σίδηρο, εκτός και αν υπάρχει σύσταση από τον κτηνίατρο.

Δείτε τη μεγάλη μας γκάμα σε λουριά και περιλαίμια

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται και τα τρόφιμα με κόκκαλα. Δεν πρέπει να δίνουμε κόκκαλα οποιουδήποτε είδους γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ζώο μας να πνιγεί και να φτάσει σε σημείο ακόμη και να πεθάνει.

Επίσης όσοι καπνίζουν θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε το ζώο μας να πλησιάσει και να φάει τσιγάρο ή καπνό, διότι θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο στομάχι του ζώου.

Οι επικίνδυνες τροφές

Αναφορικά με τις τροφές που απαγορεύονται είναι αρκετές, αλλά κάποιες από τις συνηθισμένες είναι οι εξής.

Απαγορεύεται το πολύ σκόρδο ή κρεμμύδι στα φαγητά των ζώων και αν μπορούμε και καθόλου, ακόμη καλύτερα. Δεν πρέπει να τους δίνουμε καφέ ή τσάι, όπως και ούτε σοκολάτες, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά πως δεν πρέπει να παίρνουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης από τα διάφορα γλυκίσματα που προσφέρουμε στο σκύλο ή τη γάτα μας.

Δεν θα πρέπει να δίνουμε συγκεκριμένα φρούτα, όπως σταφύλια, σταφίδες, αβοκάντο, κεράσια και φυσικά όχι τα κουκούτσια από διάφορα φρούτα. Μάλιστα μπορεί να μας φαίνεται αστείο, αλλά για τα σταφύλια από εκεί έχει βγει και η φράση «πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι»…

Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που καθόμαστε εμείς χαλαρά και απολαμβάνουμε κάποιο σνακ, πατατάκια, μπισκότα, τσίχλες και δίνουμε λίγο και στο κατοικίδιο μας κάτι το οποίο όμως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση, αφού είναι επικίνδυνα λόγω της ξυλιτόλης.

Προσοχή στους ξηρούς καρπούς και ιδιαίτερα στα μακαντάμια!

Όχι στα μανιτάρια και φυσικά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κρέας, ψάρι, αυγά να είναι καλά βρασμένα, αλλιώς δημιουργούνται προβλήματα στο πεπτικό σύστημα των ζώων.

Κτηνιατρος : Παύλος Πέζαρος

Δείτε όλα τα προϊόντα μας

Αφήστε μια απάντηση